Renteaftrek

Is de rente bij Financial Lease aftrekbaar? Jazeker! Bij een zakelijke lening voor een bedrijfsmiddel is de rente fiscaal aftrekbaar van de winst. Hierdoor betaal je minder belasting. Het bedrijfsmiddel kan bijvoorbeeld een personenauto of bestelbus zijn.

Op het amortisatieschema kan jou boekhouder (of jijzelf) exact zien hoeveel rente je hebt betaald over een bepaalde periode en hoeveel je dus fiscaal kan aftrekken. Heb je een financial lease overeenkomst bij ons afgesloten, dan kan je het amortisatieschema bij ons opvragen. Bij Financial Lease betaal je een vast termijn per maand. Hierdoor ga je elke maand meer aflossen en betaal je minde rente.

Voorbeeld Renteaftrek en Amortisatieschema

Stel je koopt een bestelauto middels financial lease met een aanschafwaarde van € 27.000.00 excl. BTW. Als ondernemer ben je vrijgesteld van BPM voor een bestelauto en de BTW kun je terugvragen bij de belastingdienst. Het te financieren bedrag is dus gelijk aan de aanschafwaarde.

Te financieren bedrag: € 27.000,00
Looptijd: 60 maanden
Slottermijn: € 5.000,00

Het amortisatieschema voor het eerste jaar gebaseerd op bovengenoemde voorbeeld ziet er als volgt uit:

Amortisatieschema

De totale rente in het eerste jaar bedraagt € 1.535,50. Wanneer je 49,5% belasting betaalt, dan is de besparing € 737,75.

Het laatste nieuws

Autobedrijf van de maand april - Hemcar

Autobedrijf van de maand april: Hemcar

HEMCAR is autobedrijf van de maand april en wij begrijpen wel waarom. Maar wat maakt HEMCAR nu zo bijzonder? Volgens de eigenaren van HEMCAR, Martijn van de Roer en Leonard van der Kroft, is persoonlijke service en transparantie de sleutel … < ...

Lees verder >>

Autobedrijf van de maand maart: van den Hadelkamp auto’s

EDW Autolease bestaat dit jaar 20 jaar. Om dit jubileum te vieren, zetten we graag de autobedrijven waarmee we samenwerken in het zonnetje. Het autobedrijf van de maand maart bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar. Dat is een mijlpaal … Lees verder >>

Meer nieuws