Renteaftrek

Is de rente bij Financial Lease aftrekbaar? Jazeker! Bij een zakelijke lening voor een bedrijfsmiddel is de rente fiscaal aftrekbaar van de winst. Hierdoor betaal je minder belasting. Het bedrijfsmiddel kan bijvoorbeeld een personenauto of bestelbus zijn.

Op het amortisatieschema kan jou boekhouder (of jijzelf) exact zien hoeveel rente je hebt betaald over een bepaalde periode en hoeveel je dus fiscaal kan aftrekken. Heb je een financial lease overeenkomst bij ons afgesloten, dan kan je het amortisatieschema bij ons opvragen. Bij Financial Lease betaal je een vast termijn per maand. Hierdoor ga je elke maand meer aflossen en betaal je minde rente.

Voorbeeld Renteaftrek en Amortisatieschema

Stel je koopt een bestelauto middels financial lease met een aanschafwaarde van € 27.000.00 excl. BTW. Als ondernemer ben je vrijgesteld van BPM voor een bestelauto en de BTW kun je terugvragen bij de belastingdienst. Het te financieren bedrag is dus gelijk aan de aanschafwaarde.

Te financieren bedrag: € 27.000,00
Looptijd: 60 maanden
Slottermijn: € 5.000,00

Het amortisatieschema voor het eerste jaar gebaseerd op bovengenoemde voorbeeld ziet er als volgt uit:

Amortisatieschema

De totale rente in het eerste jaar bedraagt € 1.535,50. Wanneer je 49,5% belasting betaalt, dan is de besparing € 737,75.

Het laatste nieuws

Mercedes-Benz E-sprinter

Welke type elektrische bedrijfswagens zijn er?

Elektrische bedrijfswagen Welke volledig elektrische bestelauto’s zijn er op dit moment in Nederland te koop? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Heb je een bestelbus nodig voor je bedrijf? Wij financieren diverse bestelauto’s vo ...

Lees verder >>
Kia e-niro Atax de vries

A-Tax de Vries Personenvervoer over elektrificeren van de taxibranche

Hoe ziet het huidige wagenpark eruit? We zijn sinds een aantal jaar bezig met de elektrificeren van ons wagenpark. Momenteel hebben we 220 auto’s, waarvan het elektrische deel steeds verder groeit. We hebben elektrische KIA’s, Mercedes-Benz Vito ...

Lees verder >>
Meer nieuws