Financial Lease | Zakelijk Leasen

Wat is Financial Lease?

Met een financial lease financier je een bedrijfswagen, het is een zakelijk product. Met deze leasevorm beschik je direct over de auto zonder dat het liquiditeit kost. Dat zorgt voor een comfortabele zakelijke positie, want je liquiditeit benut je natuurlijk beter in je bedrijfsvoering.
Omdat de auto je economisch eigendom is, profiteer je wel van meerdere voordelen waaronder ook fiscale. Het aantal kilometers dat je rijdt is vrij. En je kiest zelf waar je je wagen laat onderhouden.

Waarom je bedrijfswagen financieren?

Als ondernemer bedenk je wel enkele redenen bedenken waarom je bij de aanschaf van je bedrijfswagen gebruik zou maken van financial lease. Voorraad, oplopende debiteurenstanden, investeringen in andere moeilijk te financieren activa bijvoorbeeld. Zo regel je de kapitaalintensieve investering voor je bedrijfswagen eenvoudig. Meestal hebben wij maar enkele gegevens nodig. En na het bespreken van je wensen, kunnen we een passend leasecontract opstellen.

Financial lease spelregels

Met financial lease heb je veel keuzevrijheid: auto, leverancier, te financieren bedrag, slottermijn en looptijd van het contract. Je bepaalt het allemaal zelf. Zelfs als het contract al is ingegaan, ruil je op elk moment je auto in en sluit je contract over. Uiteraard zijn er wel een aantal spelregels om je aanvraag geaccepteerd te krijgen:

  • Minimaal te financieren bedrag van € 5.000,- (excl. btw)
  • Maximaal te financieren bedrag van 100% van de aankoopprijs (excl. btw)
  • Looptijd financiering + leeftijd auto max. 10 jaar (uitzonderingen mogelijk)
  • Looptijd van 12 tot 60 maanden (in sommige gevallen 72 maanden)
  • Bedrijf in Nederland gevestigd en de bevoegde moet in Nederland wonen

Zakelijke lease aanvragen

Wanneer we weten welke auto je wilt en welk bedrijf je auto deze moet leveren, starten we je zakelijke lease aanvraag. In een persoonlijk gesprek hebben we het over je wensen zodat we financiering op maat kunnen leveren. Indien je liever via de telefoon of over de mail je wensen doorgeeft, is dit ook mogelijk.

Contact

 

Fotografie door Marieke Odekerken

MENU