roettax

Occasion lease

Leasen van een betrouwbare occasion

Met financial lease voor occasions financier je een tweedehands bedrijfswagen. Het is een zakelijk product. Met deze leasevorm beschik je direct over de auto zonder dat het liquiditeit kost. Dat zorgt voor een comfortabele zakelijke positie. Want je liquiditeit benut je natuurlijk beter in je bedrijfsvoering. Omdat de auto je economisch eigendom is, profiteer je wel van meerdere voordelen. Waaronder ook fiscale. Het aantal kilometers dat je rijdt is vrij. Vervolgens kies jij zelf waar je de auto laat onderhouden.

Waarom een tweedehands auto leasen?

Voor Financial Lease is er geen verschil tussen het leasen van een nieuwe of gebruikte auto. Het enige verschil is dat je kiest voor een auto die al wat kilometers heeft gereden. De meeste auto’s hebben in de eerste jaren de meeste afschrijvingskosten. Kies je dus voor een jong gebruikte auto dan betekent het dat een tweede eigenaar deze kosten niet meer hoeft te betalen. Het maandtermijn wordt dan ook berekent over de huidige waarde, waardoor het maandbedrag laag is.

Voordelen van Occasion Lease
 • Goedkoper, met lagere maandtermijnen
 • Kortere looptijd mogelijk
 • Je hoeft een minder groot bedrag te lenen
 • Een soepeler kredietacceptatiebeleid
 • Wél meteen economisch eigenaar van de auto
 • In sommige gevallen kun je nog profiteren van een lagere bijtelling
 • Occasions zijn vaak ruim op voorraad en daardoor snel leverbaar!

Met de occasion lease zakelijk heb je veel keuzevrijheid: bedrijfswagen of personenauto, welke dealer je voorkeur heeft, het te financieren bedrag, de slottermijn en de looptijd van het contract. Je bepaalt het allemaal zelf. Zelfs als het contract al is ingegaan, ruil je op elk moment je auto in en vernieuw je het contract.

Voorwaarden om je occasion financial lease aanvraag te accepteren:
 • Minimaal te financieren bedrag van € 5.000,- (excl. btw)
 • Maximaal te financieren bedrag van 100% van de aankoopprijs (excl. btw)
 • Looptijd financiering + leeftijd auto maximaal 10 jaar (uitzonderingen mogelijk)
 • Looptijd van 12 tot 60 maanden (in sommige gevallen 72 maanden)
 • Bedrijf gevestigd in Nederland en de bevoegde moet in Nederland wonen

Zakelijke lease aanvragen

Wanneer we weten welke bedrijfswagen of auto je wilt en welke dealer deze gaat leveren, starten we je financial lease aanvraag. In een persoonlijk gesprek hebben we het vervolgens over je wensen. Zodat wij de leaseovereenkomst op maat kunnen leveren.
Indien je liever via de telefoon of over de mail je wensen doorgeeft, is dit ook gewoon mogelijk.

Terugbelverzoek

Waarom financial lease voor je bedrijfswagen(s)?

Als ondernemer bedenk je vast enkele redenen waarom je gebruik maakt van een financial lease. Dit is belangrijk bij de aanschaf van je bedrijfswagen. Voorraad, oplopende debiteurenstanden, investeringen in andere moeilijk te financieren activa bijvoorbeeld. Zo regel je de kapitaalintensieve investering voor je bedrijfswagen eenvoudig. Meestal hebben wij maar enkele gegevens nodig. En na het bespreken van je wensen, kunnen we een passend leasecontract opstellen.

Wat is Financial Lease?

occasion lease

Het laatste nieuws

Autobedrijf van de maand: AxxiAuto

Autobedrijf van de maand januari: AxxiAuto

AxxiAuto is een Full-Service autobedrijf dat is ontstaan uit passie voor ondernemen. Het bedrijf begon in 1985 als een fast-fit bedrijf voor montage en verkoop van banden, lichtmetalen velgen, accu’s en uitlaten. Na een aantal jaren succesvol t ...

Lees verder >>
Mercedes-Benz E-sprinter

Welke type elektrische bedrijfswagens zijn er?

Elektrische bedrijfswagen Welke volledig elektrische bestelauto’s zijn er op dit moment in Nederland te koop? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Heb je een bestelbus nodig voor je bedrijf? Wij financieren diverse bestelauto’s vo ...

Lees verder >>
Meer nieuws