Elektrische bedrijfswagen leasen

Elektrische bedrijfswagen leasen

Elektrische bedrijfswagen leasen

Elektrische bedrijfswagens zijn een essentieel onderdeel geworden van het moderne wagenpark van ondernemingen. De overstap naar elektrisch rijden is niet alleen een duurzame keuze maar biedt ook tal van voordelen voor bedrijven die vooruit kijken. EDW Autolease helpt je met de overstap naar elektrische bestelbussen.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Waarom kiezen voor elektrische bedrijfswagens?

Waarom kiezen voor elektrische bedrijfswagens?

De transitie naar elektrische voertuigen is in volle gang, aangedreven door de toenemende bewustwording rondom klimaatverandering en de urgente noodzaak om onze CO2-uitstoot te verminderen. De groei van e-commerce en de verdere ontwikkelingen op het gebied van milieubeleid door overheden wereldwijd, stimuleren de vraag naar schone en efficiënte transportoplossingen. Elektrische bedrijfswagens bieden hierin een uitkomst en zijn een belangrijke stap richting een groenere toekomst voor uw bedrijf.

De voordelen van het leasen van een elektrische bedrijfswagen

De voordelen van het leasen van een elektrische bedrijfswagen

De voordelen van het leasen van een elektrische bedrijfswagen

 1. Toegang tot Milieuzones: Elektrische voertuigen zijn welkom in stedelijke milieuzones, wat essentieel is voor bedrijven die leveringen of diensten in stadscentra uitvoeren.
 2. Totale Kosten van Eigendom (TCO): Hoewel de aanschafprijs hoger kan zijn, compenseren lagere operationele kosten, zoals onderhoud en brandstofkosten, en overheidsstimuleringen dit verschil ruimschoots.
 3. Minder Onderhoud: Elektrische motoren hebben minder bewegende delen dan traditionele motoren, wat resulteert in minder slijtage en onderhoud.
 4. Duurzaamheidsdoelstellingen: Elektrisch rijden helpt uw bedrijf zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen.
 5. Financiële Voordelen: Profiteer van fiscale voordelen zoals verlaagde bijtelling, milieu-investeringsaftrek (MIA), en vrijstelling van wegenbelasting.
 6. Subsidies: In sommige gevallen zijn er lokale of nationale subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische bedrijfswagens, wat de overstap nog aantrekkelijker maakt.

Keuze en Aanbod

Keuze en Aanbod

In de wereld van elektrische bedrijfswagens neemt de keuzevrijheid toe, met opties die variëren van compacte bestelbussen tot ruime voertuigen geschikt voor elke onderneming. Hieronder lichten we enkele van de meest interessante modellen uit die in 2024 beschikbaar zullen zijn, elk met zijn unieke eigenschappen die ze onderscheiden in de markt.

Volkswagen ID.Buzz Cargo

Volkswagen ID.Buzz Cargo

Volkswagen ID.Buzz Cargo

De Volkswagen ID.Buzz Cargo valt op met zijn unieke retro design en biedt een indrukwekkende WLTP-actieradius tot 424 kilometer. Deze elektrische bedrijfswagen laadt bovendien razendsnel op: binnen 30 minuten tot 80% batterijcapaciteit. Met een laadvolume van 3,9 m³ is de ID.Buzz Cargo niet alleen een blikvanger maar ook uiterst functioneel voor uw bedrijf.

Renault Master E-Tech

Renault Master E-Tech

Renault Master E-Tech

De vernieuwde Renault Master E-Tech is ruim, krachtig, en komt met een aantrekkelijk prijskaartje vanaf € 51.000. Deze bedrijfswagen is uitgerust met een vernieuwd dashboard, verbeterde specificaties, en geavanceerde rijhulpsystemen zoals Blind Spot Warning en Lane Departure Warning, voor een veilige en comfortabele rit.

Mercedes eSprinter

Mercedes eSprinter

Mercedes eSprinter

De Mercedes eSprinter zet de standaard voor elektrische bedrijfswagens met een trekgewicht tot 2.000 kilo en een WLTP-actieradius tot 500 kilometer in stedelijke omgevingen. Met 14 m³ laadvolume biedt de eSprinter genoeg ruimte voor al uw bedrijfsactiviteiten, terwijl u moeiteloos toegang krijgt tot elke milieuzone.

Ford e-Transit Custom

Ford e-Transit Custom

Ford e-Transit Custom

De Ford e-Transit Custom staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met een WLTP-actieradius tot 329 kilometer en een laadvolume tot 9 m³. Dankzij de dakhoogte van minder dan twee meter is deze bedrijfswagen ook geschikt voor de meeste parkeergarages.

Maxus eDeliver7

Maxus eDeliver7

Maxus eDeliver7

De Maxus eDeliver7 onderscheidt zich door zijn flexibiliteit in maten, beschikbaar in twee lengtes en hoogtes, en biedt een maximaal laadvolume van 8,7 m³. Dit maakt de eDeliver7 de ideale keuze voor bedrijven die veel materiaal moeten vervoeren. De krachtige 205 pk motor en het 88 kWh accupakket zorgen voor een actieradius tot 365 kilometer, waarmee u elke klus geklaard krijgt.

Onze adviseurs staan klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte elektrische bedrijfswagen die past bij uw specifieke bedrijfsbehoeften. Met een breed scala aan modellen en opties kunnen we samen de ideale oplossing voor uw onderneming samenstellen, zodat u duurzaam, efficiënt en stijlvol de weg op kunt.

Over ons

Subsidie en Fiscale Voordelen

Subsidie en Fiscale Voordelen

De Nederlandse overheid biedt verschillende stimuleringsmaatregelen om de adoptie van elektrische voertuigen te bevorderen. Dit omvat subsidies voor de aanschaf van elektrische bedrijfswagens, zoals de Subsidieregeling Emissieloze BedrijfsAuto’s (SEBA), en fiscale voordelen zoals een verlaagde bijtelling. Deze voordelen maken de overstap naar elektrisch niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk.

Het leasen van een elektrische bestelwagen in 2024 brengt aanzienlijke fiscale voordelen met zich mee, dankzij de stimuleringsmaatregelen van de overheid gericht op duurzame mobiliteit. U kunt genieten van een verlaagde bijtelling van slechts 16 procent, wat een direct voordeel oplevert voor de gebruiker. Daarnaast komt u in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA), waardoor investeren in elektrische voertuigen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bijkomend voordeel is dat u geen wegenbelasting hoeft te betalen voor uw elektrische bestelwagen, wat de totale kosten van eigendom verder verlaagt.

In grote gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam, en Den Haag biedt men bovendien subsidies aan voor het gebruik van elektrische bestelbussen. Dit initiatief is bedoeld om ondernemers te motiveren de overstap te maken naar emissievrije voertuigen, wat bijdraagt aan het verminderen van de stedelijke luchtvervuiling en het behalen van klimaatdoelstellingen. Deze combinatie van financiële prikkels maakt de keuze voor elektrisch rijden niet alleen een duurzame, maar ook een economisch aantrekkelijke optie.

Bent u op zoek naar de beste elektrische bedrijfswagen voor uw onderneming? Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te ondersteunen bij het maken van deze belangrijke beslissing. Met een uitgebreid aanbod van elektrische bestelauto’s die profiteren van lage bijtelling en concurrerende leasetarieven, zijn we erop gericht de ideale match voor uw bedrijfsbehoeften te vinden. Door een leaseofferte aan te vragen, zet u de eerste stap naar een duurzamer en kostenefficiënter wagenpark. Wij nemen de uitdaging op ons om voor u aan de slag te gaan, zodat u snel en zorgeloos de weg op kunt met uw nieuwe elektrische bedrijfswagen.

Financial lease berekenen

Vraag de gratis Quickscan aan.

Vraag de gratis Quickscan aan.

  Benieuwd
  wat wij voor
  jou kunnen
  betekenen?

  Benieuwd
  wat wij voor
  jou kunnen
  betekenen?

  Jeroen van der Heiden
  Contact Jeroen van der Heiden