Wie zijn wij

Emiel de Waal

Emiel de Waal

“Met een geschikte auto en financiering ervoor kun je als ondernemer je geld verdienen. Ondernemers vinden in mij een integere dienstverlener die luistert en klaar staat met goed advies. Ik ben iemand die zijn afspraken nakomt, loyaal is en een langdurige zakelijke relatie nastreeft. EDW Autolease heb ik in 2003 opgericht omdat ik mensen zo wil helpen hun dromen te realiseren.

Dromen realiseren heeft te maken met emotie. Een bedrijfswagen is meer dan een stuk gereedschap. Het geeft vorm aan je droom al ondernemer. Bij mij vinden zij de juiste hulp omdat ik als zelfstandige de vrijheid heb eigen invulling te geven aan mijn dienstverlening. Zo zorg ik dat ons werk onafhankelijk en onpartijdig is. Maar bovenal zorg ik dat wij maatwerk leveren, ook als de vraag van de klant lastig is te financieren. Van de 50 aanvragen die wij binnenkrijgen, zijn er 10 lastig. Bijzonder is dat wij die ook weten te financieren. EDW gaat verder dan andere partijen en dat merken banken, autoleveranciers en onze klanten.

Wij verdiepen ons in de klant, zoeken het verhaal achter zijn aanvraag en in die persoonlijke aandacht vinden we de juiste oplossing. Met 4 vestigingen staan we dicht bij de klant en bieden we persoonlijke aandacht. Alle mensen van EDW staan voor integriteit en loyaliteit. Wij hebben echt interesse in onze klanten en we doen wat we zeggen.”

06 – 5391 7860

Gijs Selman

Gijs Selman

“Ik ben open en transparant, eerlijk en direct. En ik kom na wat ik zeg te doen. Dat vind ik belangrijke waarden. Vanuit Angeren, vlak onder Nijmegen, richt ik me op de klanten van EDW in het oosten van het land. Die klanten vinden bij mij geen algemeen nummer maar een betrokken gezicht. Ik zal altijd het contact zoeken met de mensen achter de vraag en met de bank en de leverancier. Zo kan ik met succes de passende oplossing vinden waarmee de klant echt geholpen is. Het is geweldig als mensen voor het eerst wegrijden in een nieuwe auto, die uitstraling geeft aan hun bedrijf en waarmee ze hun werk kunnen doen.

Daar ligt ook mijn drive. Het gaat niet om het voertuig, maar om de mensen die het gebruiken. En die houding komt ten goede van onze klanten. Doordat ik me in hen verdiep, kan ik hen beter bedienen. Doordat we binnen EDW allemaal betrokken zijn, vangen we elkaar op, denken we met elkaar mee en kunnen we altijd een passend antwoord vinden. Dat maakt EDW zo anders dan andere partijen in de markt: de klant is voor ons geen bijproduct van de verkoopcijfers, het is de persoon waar we samen voor werken. Wij gaan niet voor de snelle score maar voor de langdurige relatie waarin we met onze klanten een vertrouwensband hebben.”

06 – 4517 8755

Rutger de Waal

Rutger de Waal

“Wilde ik ergens een vast contract met doelstellingen die anderen stellen en een hoge bewijsdrang? Of wilde ik meteen in het diepe springen en voor mezelf beginnen? Ik heb voor het laatste gekozen met de zekerheid dat mijn vader zijn kennis en visie graag deelt. Net als bij hem, kunnen klanten er bij mij van op aan dat het goed komt. Zij kunnen op mijn adviezen bouwen en ik zorg ervoor dat zij voor meer dan de financiering alleen bij mij terecht kunnen. Ik ben informeel maar correct in mijn contact en altijd persoonlijk. Juist jongere ondernemers vinden in mij iemand die met een gelijke houding en taal voor hen werkt.

Ik vind het heerlijk als ik bij een klant over de vloer kom en zij me laten zien wat ze doen. Zo krijg ik de kans de juiste vragen te stellen om duidelijk te zien hoe ik ze kan helpen. Ik denk ook dat deze manier van contact leggen EDW anders maakt dan anderen. We zijn direct, staan klaar voor onze klanten en zijn direct te bereiken. Bovendien springen we voor elkaar in de bres en ondersteunen elkaar bij het vinden van passende financiering voor die ene geschikte wagen. Voor mijn gevoel zit ik in een continu leerproces met de anderen van EDW.”

06 – 3092 5510

Cor in 't Veld

Cor in ’t Veld

“Ik ben 32 jaar autoverkoper geweest. Met steeds minder mensen deden we hetzelfde werk. En toen ik merkte dat de klant ook meer en meer op de achtergrond raakte, koos ik eieren voor mijn geld. Op een dag in januari 2012 kwam ik thuis en zei tegen mijn vrouw: ik ga wat anders doen. Het moest in mijn werk weer om de klant gaan. En weet je wat zo bijzonder is? Pas nadat ik de deur bij mijn baas dichtgetrokken had, merkte ik hoeveel loyale klanten ik werkelijk had. En hoeveel mensen inderdaad behoefte hebben aan persoonlijk contact met een betrouwbare partner. Dat contact heb ik mensen al die jaren kunnen geven. Ik vind dat verschrikkelijk belangrijk: je mag van mij verwachten dat ik correct en integer ben.

De ondernemer is iemand die trots is op zijn bedrijf en daar graag over vertelt. Ik luister er graag naar, want zo kan ik een goede oplossing vinden in samenspel met de bank en de autoleverancier. Heerlijk als ik de menselijke schakel ben in de totstandkoming van een goede deal. Dat ik daarbij binnen EDW kan bouwen op collega’s, is heel prettig. We steunen elkaar door dik en dun. Ik heb 32 jaar auto’s verkocht en de financiering liet ik over aan Emiel. Nu regel ik de financiën. Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd van mijn collega’s bij EDW.”

06 – 5347 9719

Frank Spillenaar

Frank Spillenaar

“Ik verkoop geen auto’s; ik verkoop kilometers. De invulling van die kilometers is voor iedere ondernemer verschillend. Door deze manier van werken spreek je de taal van de klant en blijf je betrokken. De belangrijkste graadmeter is dan ook de tevredenheid van mijn klanten. In het onderlinge contact gaat het me om het gevoel dat je bij elkaar hebt. Klikt het en heeft mijn klant het gevoel dat ik het beste voor hem weet te regelen? Ik wil de klant begrijpen, ik wil zijn bedrijf en zijn werkwijze begrijpen. Voor mij is dat begrip de drijfveer in mijn werk. Met dat begrip kan ik je immers helpen aan de beste leaseoplossing voor de kilometers die je maakt.

Ik ben zelf ondernemer en ik weet hoe belangrijk het is als iemand je business begrijpt. Als je iemand tegenover je hebt die je helpt verder te komen. Dat is ook mijn rol: snel, adequaat en geïnteresseerd de vraag oppakken. Ik zie veel cowboys in onze branche, mensen die snel willen scoren. Zo zijn wij juist niet: wij bouwen een relatie op en we verkopen zelden ‘nee’. We blijven net zo lang zoeken tot we een passende oplossing hebben gevonden. En het mooie is dat we bij EDW voor elkaar door het vuur gaan om de service te leveren waar wij voor staan. Wij zijn ondernemers voor ondernemers, dat maakt het verschil!

06 – 1011 4409

  • EDW Autolease
  • EDW Autolease
MENU