Shortlease

Wat is shortlease precies?

Shortlease of shortlease bedrijfswagen is een korte leasevorm voor een zakelijke auto. Die term wordt vaak gebruikt in de zakelijke leasemarkt. De shortleaseovereenkomst zit tussen een leasecontract en huurovereenkomst in. Een langdurige leaseovereenkomst heeft een vaste looptijd, afhankelijk van je eigen keuze kies je een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Bij zakelijk shortlease kan je per maand je contract opzeggen. Met een financial lease kan dit niet, de looptijd die je van te voren vastlegt is bindend tot het einde van de overeenkomst. Met shortlease geniet je van de voordelen die leasen je zakelijk bieden.

Wanneer kies je voor shortleasing?

Een shortlease zakelijk kan goed uitkomen wanneer je voor een onbekende of korte periode een auto zakelijk wilt inzetten. Bij indiensttreding van een nieuwe medewerker hoef je dan niet gelijk te kiezen voor een leasewagen die jaren onder contract staat. Maar kan je gedurende de tijdelijke contractperiode van desbetreffende medewerker een bedrijfswagen beschikbaar stellen. Dus betreft het arbeidscontract een tijdelijke contract of een proeftijd van één á twee maanden, dan zet je makkelijk een zakelijke shortlease in voor deze medewerker. Natuurlijk kan je een shortlease overzetten naar een financial lease als de medewerker gewoon in dienst blijft en dit zelfs voor onbepaalde tijd. Met een short lease voorkom je onnodige onkosten wanneer de werknemer vroegtijdig de zaak verlaat, wat de reden ook mag zijn.

Bedrijfswagen zakelijk voor korte periode leasen

Natuurlijk zijn er andere of specifieke situaties waarbij je een wagen voor een korte tijd zakelijk wilt financieren. Benader ons, schets de situatie en geef aan voor welke periode je welke bedrijfswagen wenst te financieren via shortleasing.

shortlease

Persoonlijk contact om je special lease te bespreken

Deze bijzondere leasevorm vraagt extra aandacht. Om die reden adviseren we je telefonisch contact op te nemen met Emiel de Waal. Op deze manier bespreek je gelijk wat de mogelijkheden zijn. Want bij een akkoord regelt hij vervolgens de financiering voor jou.

Emiel de Waal

M: +31 (0)6 – 53917860
E: e.dewaal@edwautolease.nl
T: 0113-221502

Het laatste nieuws

Autobedrijf van de maand april - Hemcar

Autobedrijf van de maand april: Hemcar

HEMCAR is autobedrijf van de maand april en wij begrijpen wel waarom. Maar wat maakt HEMCAR nu zo bijzonder? Volgens de eigenaren van HEMCAR, Martijn van de Roer en Leonard van der Kroft, is persoonlijke service en transparantie de sleutel … < ...

Lees verder >>

Autobedrijf van de maand maart: van den Hadelkamp auto’s

EDW Autolease bestaat dit jaar 20 jaar. Om dit jubileum te vieren, zetten we graag de autobedrijven waarmee we samenwerken in het zonnetje. Het autobedrijf van de maand maart bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar. Dat is een mijlpaal … Lees verder >>

Meer nieuws