Shortlease

Wat is shortlease precies?

Shortlease of shortlease bedrijfswagen is een korte leasevorm voor een zakelijke auto. Die term wordt vaak gebruikt in de zakelijke leasemarkt. De shortleaseovereenkomst zit tussen een leasecontract en huurovereenkomst in. Een langdurige leaseovereenkomst heeft een vaste looptijd, afhankelijk van je eigen keuze kies je een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Bij zakelijk shortlease kan je per maand je contract opzeggen. Met een financial lease kan dit niet, de looptijd die je van te voren vastlegt is bindend tot het einde van de overeenkomst. Met shortlease geniet je van de voordelen die leasen je zakelijk bieden.

Wanneer kies je voor shortleasing?

Een shortlease zakelijk kan goed uitkomen wanneer je voor een onbekende of korte periode een auto zakelijk wilt inzetten. Bij indiensttreding van een nieuwe medewerker hoef je dan niet gelijk te kiezen voor een leasewagen die jaren onder contract staat. Maar kan je gedurende de tijdelijke contractperiode van desbetreffende medewerker een bedrijfswagen beschikbaar stellen. Dus betreft het arbeidscontract een tijdelijke contract of een proeftijd van één á twee maanden, dan zet je makkelijk een zakelijke shortlease in voor deze medewerker. Natuurlijk kan je een shortlease overzetten naar een financial lease als de medewerker gewoon in dienst blijft en dit zelfs voor onbepaalde tijd. Met een short lease voorkom je onnodige onkosten wanneer de werknemer vroegtijdig de zaak verlaat, wat de reden ook mag zijn.

Bedrijfswagen zakelijk voor korte periode leasen

Natuurlijk zijn er andere of specifieke situaties waarbij je een wagen voor een korte tijd zakelijk wilt financieren. Benader ons, schets de situatie en geef aan voor welke periode je welke bedrijfswagen wenst te financieren via shortleasing.

shortlease

Persoonlijk contact om je special lease te bespreken

Deze bijzondere leasevorm vraagt extra aandacht. Om die reden adviseren we je telefonisch contact op te nemen met Emiel de Waal. Op deze manier bespreek je gelijk wat de mogelijkheden zijn. Want bij een akkoord regelt hij vervolgens de financiering voor jou.

Emiel de Waal

M: +31 (0)6 – 53917860
E: e.dewaal@edwautolease.nl
T: 0113-221502

Het laatste nieuws

Mercedes-Benz E-sprinter

Welke type elektrische bedrijfswagens zijn er?

Elektrische bedrijfswagen Welke volledig elektrische bestelauto’s zijn er op dit moment in Nederland te koop? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Heb je een bestelbus nodig voor je bedrijf? Wij financieren diverse bestelauto’s vo ...

Lees verder >>
Kia e-niro Atax de vries

A-Tax de Vries Personenvervoer over elektrificeren van de taxibranche

Hoe ziet het huidige wagenpark eruit? We zijn sinds een aantal jaar bezig met de elektrificeren van ons wagenpark. Momenteel hebben we 220 auto’s, waarvan het elektrische deel steeds verder groeit. We hebben elektrische KIA’s, Mercedes-Benz Vito ...

Lees verder >>
Meer nieuws