Praktische informatie over uw financiering

Praktische informatie over uw financiering

Op deze pagina vindt u praktische informatie over EDW Autolease en uw financiering. Tijdens de leaseperiode kunnen verschillende situaties ontstaan waarin u zich afvraagt wat u moet doen. We hebben de meest voorkomende situaties en bijbehorende oplossingen op een rij gezet. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We wensen u veel succes met uw aangeschafte bedrijfsmiddel en natuurlijk met ondernemen

Het amortisatieschema

Wanneer een leasecontract is ingegaan ontvangt u per e-mail een amortisatieschema. In dit schema wordt het maandbedrag nader toegelicht. Het maandbedrag is opgebouwd uit een rente-en aflossingsdeel. Aan het begin van het contract is het rentedeel relatief hoog. Naarmate de termijnen verstrijken wordt dit bedrag steeds lager. Daar tegenover staat het aflossingsdeel van het maandbedrag. Deze is in het begin relatief laag en wordt steeds hoger. Het maandbedrag blijft op deze manier gelijk. De aflossing van de lease kunt u in uw boekhouding verwerken aan de hand van het amortisatieschema.

Geen amortisatieschema ontvangen? Heeft u het amortisatieschema onverhoopt niet ontvangen of heeft u deze niet meer? Dan kunt u een nieuw schema opvragen via info@edwautolease.nl. Vermeld in de mail altijd uw kenteken of contractnummer.

 

Betaling van de maandtermijnen

De betaling van de maandtermijnen gebeurt op basis van automatische incasso. Hiervoor heeft u de leasemaatschappij gemachtigd.

 

Tenaamstellingscode

Wanneer de leaseovereenkomst is beëindigd, stuurt EDW Autolease de tenaamstellingscode naar u terug. Het is vanaf dit moment weer mogelijk om het voertuig over te schrijven of te verkopen.

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over uw financiering? Neem dan gerust contact met ons op. Onze lease adviseurs helpen u graag met uw vraag.

Neem direct contact met ons op

Verandert uw situatie?

Tijdens de leaseperiode kunnen verschillende situaties ontstaan waarin u zicht afvraagt wat u moet doen. Hieronder helpen wij u op
weg.

Ik wil een administratieve wijziging doorgeven

Gaat u verhuizen? Krijgt u een nieuwe bankrekeningnummer, e-mailadres en/of telefoonnummer? Of verandert iets anders in uw situatie? Stuur een mail met de wijziging(en) naar info@edwautolease.nl . Wij verwerken deze wijziging(en) binnen 5 werkdagen.

Ik wil een contract wijziging doorgeven

Verandert de rechtsvorm van uw onderneming? Stuur dan een e-mail met zoveel mogelijk informatie over de oude en nieuwe onderneming, zoals uittreksels van de Kamer van Koophandel en het nieuwe bankrekeningnummer. U kunt mailen naar info@edwautolease.nl. Wij nemen de wijziging binnen 5 werkdagen in behandeling.

Ik wil mijn contract voortijdig beëindigen

Wilt u uw contract beëindigen? Dat is mogelijk. Stuur een e-mail naar info@edwautolease.nl met uw verzoek en lease-en/of contractnummer. U ontvangt van ons een voorstel met daarin een afkoopsom.

Mijn contract is afgelopen

Als u aan alle betaalverplichtingen heeft voldaan dan is het contract afgelopen. Hieronder vindt u een aantal vervolgstappen en/of mogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn.

  • Wanneer u een gekentekend bedrijfsmiddel in de lease heeft, zullen wij de tenaamstellingscode retourneren. Meer informatie over de tenaamstellingscode vindt u bij de praktische informatie in deze brochure.
  • Wanneer u heeft gekozen voor een contract waarin een slottermijn, restwaarde of koopoptie is opgenomen, kunt  deze slottermijn, restwaarde of koopoptie eventueel nog een jaar door financieren. Neem bij interesse contact op met onze lease adviseurs.
  • Heeft u interesse in een nieuwe financiering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze lease adviseurs. Zij helpen of adviseren u graag zodat u zich volledig kunt concentreren op uw onderneming.

 

Het laatste nieuws

Mercedes-Benz E-sprinter

Welke type elektrische bedrijfswagens zijn er?

Elektrische bedrijfswagen Welke volledig elektrische bestelauto’s zijn er op dit moment in Nederland te koop? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Heb je een bestelbus nodig voor je bedrijf? Wij financieren diverse bestelauto’s vo ...

Lees verder >>
Kia e-niro Atax de vries

A-Tax de Vries Personenvervoer over elektrificeren van de taxibranche

Hoe ziet het huidige wagenpark eruit? We zijn sinds een aantal jaar bezig met de elektrificeren van ons wagenpark. Momenteel hebben we 220 auto’s, waarvan het elektrische deel steeds verder groeit. We hebben elektrische KIA’s, Mercedes-Benz Vito ...

Lees verder >>
Meer nieuws